Çatlak tedavisi, çeşitli nedenlerden dolayı vücutta deformasyon oluşması durumunda kullanılan tedavi yöntemlerinden biridir. Cilt çatlakları, bilhassa kadınları etkileyen bir durumdur ve estetik kaygıların yaşanmasına neden olur. Bu durum, psikolojik sorunların da meydana gelmesine sebebiyet verebilmektedir. Hem kadın hem de erkeklerde görülen cilt çatlakları, farklı yöntemlere sahip çatlak tedavisi dahilinde giderilmektedir. Son dönemlerde lazer yöntemi, çatlak tedavisi kapsamında tercih edilen bir teknik olarak bilinmektedir.

Çatlak Neden Olur?

Vücutta çatlakların oluşumunda genel olarak aşağıdaki gibi sıralanabilen nedenler ön plana çıkar:

  • Doğum
  • Hamilelik
  • Ergenlik döneminde bireylerin yaşadıkları fiziksel değişimler
  • Ergenlik döneminde, hormonal değişimden kaynaklanan vücut gelişimi
  • Hızlı bir şekilde alınmakta olan aşırı kilolar ya da aniden aşırı kilo verme

Yukarıdaki nedenlerin her biri, vücutta çatlakların oluşmasına neden olabilmektedir. Bu durum, zamanla kişilerin fiziksel ve psikolojik sorunlarla baş başa kalmasına sebebiyet verebilir. Cildinde çatlak bulunan kişilerin bir hekime görünmesi ve çatlak tedavisinden faydalanması bir hayli önemlidir.

Çatlak Tedavisi Nedir?

Çatlak tedavisi nedir, nasıl yapılır sorusu; vücutta çatlakların neden ve nasıl meydana geldiğini bilmeyi gerektirir. Stria veya halk arasındaki adıyla deri çatlağı, derinin dermis tabakasında oldukça fazla gerilmesinden dolayı meydana gelir. Bu durum, cildin incelmesine ve zayıflayarak yırtık görünümü almasına neden olur.

Problemli alan, daha sonradan kazanmış olduğu yapısından dolayı sağlıklı deriden kolaylıkla ayrılır. Yeni oluşan çatlaklar, çoğunlukla ten renginden daha koyu bir renge sahip olur. Fakat zaman geçtikçe renkte bir açılma meydana gelir. Ciltte oluşan bu çatlaklar, farklı yöntemler ile giderilebilmekte olup bu konuda bilgi sahibi olunması çok önemlidir. Çatlak tedavisi kapsamında genel olarak mezoterapi, dermoral, krem ya da lazer yöntemi kullanılır. Lazer tedavisinde hastanın hissedeceği ağrı ve acı bir hayli azdır. Bu nedenle özellikle son dönemlerde lazerle tedavinin yaygınlaştığını söylemek olanaklıdır.

Çatlak Tedavisi Yöntemleri Nelerdir?

Çatlak tedavisi nedir, nasıl yapılır sorusu dahilinde kişilerin vücutlarında çatlak bulunduğunu anlamasının çeşitli yolları vardır. Bu yollar, temel olarak çatlak belirtileri olarak bilinmekte olup genel hatlarıyla aşağıdaki gibi sıralanabilmektedir:

İlk evrede çatlaklar çok belirgin değildir ve cilt rengine oldukça yakındır. Pembemsi ya da hafif mor rengiyle ilk evrede çatlakları ayırt etmek olanaklıdır.
İkinci evrede ise çatlaklar cilt yüzeyinde derinleştir ve yerleşir. Bu evrede çatlakların renkleri gri ya da morumsudur.
Yukarıdaki belirtiler, derideki çatlakların evreleri olarak bilinir. Daha önceki dönemlerde her ne kadar krem veya doğal yağlarla tedavi uygulansa da artık lazer tedavisi ön plandadır. Çatlak tedavisi; göbek, kol, bacak, bel çevresi, koltuk ve koltuk arasındaki bölge, kalça ve basen kısımlarında uygulanır.

Çatlak Tedavisi Nasıl Yapılır?

Çatlak tedavisi nedir, nasıl yapılır sorusu; lazer tedavisini akla getirir. Bu kapsamda lazer tedavisinin ne olduğu ve nasıl gerçekleştirildiği, merak edilen konulardan birisidir. Temelde çatlak tedavisinde, kılcal damar tedavisinde kullanılmakta olan lazer sisteminden faydalanılmaktadır. Ciltte bulunan çatlakların üzerine, hat boyunca lazer ışını gönderilir. Lazer ışını, çatlakların olduğu bölgelerde kontrollü hasar oluşmasına neden olur. İlgili bölgelerde meydana gelen hasarlar kendini tedavi sürecince yenilemektedir. Bu durum, bir yandan deforme olan çatlakların da efektif bir şekilde iyileşmesini sağlar. Çatlak tedavisi, temel olarak lazer ışınlarıyla çatlakların tedavi edilmesini mümkün kıldığı için tercih edilen bir yöntemdir. Tedavide başarılı sonuçlar elde edilmektedir.

Çatlak Tedavisi Hangi Bölgelere Uygulanır?

Çatlak tedavisi nedir, nasıl yapılır sorusu kapsamında tedavinin hangi bölgelere uygulanabileceğini söylemek olanaklıdır. Bilindiği gibi çatlaklar vücudun her bölgesinde meydana gelebilir. Hızlı kilo alma ya da verme, gebelik dönemi veya doğum sonrası, çatlakların görülmesine neden olabilir. Bu bağlamda çatlak tedavisinin uygulandığı bölgeleri genel hatlarıyla şu şekilde sıralamak olanaklıdır:

  • Kol
  • Bacak
  • Göbek
  • Bel çevresi
  • Koltuk ve koltuk altı arasındaki bölge
  • Basen ve kalça

Bu ve bunun gibi alanlarda görülmekte olan çatlaklar, lazer tedavisi ile kısa sürede giderilir. Belirlenen işlem adımları dahilinde lazer tedavisi uygulanır ve son seansın ardından çatlaklarda gözle görülür iyileşmeler meydana gelir. Minimum ağrı ve acı ile hastalar, seanslar sonrasında kendilerini çok daha rahat ve yenilenmiş hissetmektedir. Bu durum, uygulamanın kişi vücudundaki olumlu etkilerinden yalnızca birisidir ve farklı etkileriyle de lazer tedavisi ön plana çıkmaktadır.



    Menü